Recenzie „Azilul” de L. J. Smith

Recenzie:

Acest volum continuă întâmplările din „Spintecătorul” în care pe urmele lui Ştefan şi ale lui Damon se află un vampir nou, însetat de răzbunare. Cei doi se află în continuare în Londra, de această dată fiindu-le alături şi Cora, sora lui Violet care acum este vampir.

În acest volum Ştefan şă Damon îşi unesc puterile pentru a-l doborâ pe Samuel, însă ca de obicei între cei doi fraţi Salvatore nu întârzie să apară neînţelegerile.

De această dată cei doi află că Samuel este un fel de administrator al unui azil pentru femei, aşa că împreună cu Cora hotărăsc faptul că aceasta ar trebui să intre în acel azil pentru a afla mai multe despre Samuel şi despre planurile lui. Totul merge bine astfel încât Cora află ce face Samuel la acel azil, iar aceasta nu stă pe gânduri ci imediat le spune şi lui Ştefan şi Damon.

Când cei doi plănuiesc să îl prindă pe Samuel într-o capcană, planul dă greş, acesta scăpând. Totuşi din toată această poveste, Ştefan şi Damon s-au ales cu ceva, mai exact, cei doi au aflat care este motivul pentru care Samuel îi vrea morţi.

Mie personal mi s-a părut că nu s-au întâmplat prea multe în acest volum şi că în afară de ideea de final a fraţilor Salvatore, nu a fost prea multă acţiune. Poate şi de aceea recenzia este destul de scurtă, mai exact din cauză că nu prea am avut ce să las deoparte şi ce să spun în recenzie ca să vă fac să citiţi cartea. Totuşi dacă aţi citit restul volumelor din seria „Jurnalele lui Ştefan” vă sfătuiesc să îl citiţi şi pe acesta ca să nu lăsaţi seria neterminată.

Date despre carte:

Având la bază serialul de televiziune de mare succes inspirat de seria de romane semnate de L.J. Smith, Jurnalele lui Stefan dezvăluie adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în realitate între Stefan, Damon şi Katherine… şi cum a debutat triunghiul amoros din Jurnalele vampirilor. Goniţi din Mystic Falls, orăşelul lor natal, atât Stefan Salvatore, cât şi fratele lui, Damon, ajung în Europa, căutând să-şi reia existenţa de la început. Numai că Samuel, un vampir bogat şi viclean, are alte planuri în privinţa lor. Mai întâi, îi distruge lui Stefan traiul paşnic, iar apoi îi pune în cârcă lui Damon cele mai îngrozitoare crime din câte a văzut vreodată Londra. Uniţi împotriva duşmanului lor comun, Stefan şi Damon rămân surprinşi când îşi dau seama că ura lui Samuel are legătură cu femeia care le-a schimbat vieţile pentru totdeauna. Bântuiţi de amintirea lui Katherine, cei doi fraţi constată că fragila lor alianţă este pusă la grea încercare. Vor reuşi ei oare să treacă peste rivalitatea lor, ca să-l înfrângă pe Samuel, înainte ca acesta să-şi poată duce la îndeplinire suprema răzbunare?

Traducere: Adrian Deliu
ISBN: 978-973-102-487-5
Nr pagini: 288
Format: 10,5 x 17,5 cm
Aparitie: 2012

Pret: 10.99 lei

Comandă:

Leda

Libris

Notă:

4brassmonkeys3

14 gânduri despre „Recenzie „Azilul” de L. J. Smith”

 1. Am preferat mereu serialul în detrimentul cărţilor, pentru că este mult mai bun. De fapt, cred că asta a fost greşeala mea. Am văzut prima dată serialul şi cărţile n-au făcut altceva decât să îmi reamintească cum e serialul…

  1. Doar primul volum, Începuturile, se regăseşte şi în serial. Restul volumelor nu mai au nici o treabă, deorece în ele este vorba de viaţa lui Stefan înainte de a se întoarce în Mystic Falls şi de a o cunoaşte pe Elena.

   1. Sunt 6 volume: Începuturile, Sete de sânge, Nesaţul, Spintecătorul, Azilul şi Constrângerea. Toate au apărut cu revista Bravo. Eu le-am citit pe toate şi mi-au plăcut, mai ales că sunt mare fană TVD. 🙂

  2. Da,intr-adevar si eu am aceeasi parere.Serialul este mult mai bun decat cartile,dar si ele ar trebui citite ca sa iti dai seama de actiune.

 2. Frumoasa recenzie!!Desi e atat de populara seria,nu prea m-a atras atat de mult incat sa vreau s-o citesc si nici serialul nu l-am urmarit.Poate intr-un viitor apropiat ii voi da o sansa.

 3. Seria aceasta m-a ajutat să aflu mai multe lucruri despre Stefan, care este şi personajul meu preferat. Serialul este minunat, abia aştept să înceapă sezonul 5! 🙂

   1. Si eu! Ador serialul. Din toamna va incepe The Originals, cred ca va fi cel putin la fel de tare ca Jurnalele Vampirilor! 🙂

 4. Eu nu am citit aceasta serie.Cred ca e un spin-off al „Jurnalele Vampirilor”.Oricum,am toata seria si sper sa o citesc curand.Oricum,i-ai dat o nota foarte buna,4 stele.

  1. In Jurnalele lui Stefan este vorba despre viata lui inainte de serial. Mie mi-a placut destul de mult, merita citita, mai ales daca iti place serialul. Asa afli mai multe lucruri despre trecutul fratilor Salvatore.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s