Prima pagină (6)

M-am gândit să postez din nou în cadrul acestei rubrici, iar de această dată voi posta prima pagină din cartea „EVE” scrisă de Anna Carey.

23 mai 2015

Scumpa mea Eve,

Astăzi, în timp ce mă întorceam de la piaţă, cu tine gângurind în scaunul tău special pentru bebeluşi şi cu portbagajul plin cu lapte praf şi orez, am văzut munţii San Gabriel – i-am văzut cu adevărat pentru prima oară. Mai fusesem pe acest drum, dar de data aceasta a fost diferit. Îi vedeam dincolo de parbriz: culmile lor albastre-verzui nemişcate şi tăcute, veghind asupra oraşului, atât de aproape încât simţeam că le puteam atinge. Am tras pe dreapta doar ca să îi privesc.

Ştiu că voi muri curând. Molima îi doboară pe toţi cei cărora le-a fost administrat vaccinul. Nu mai există zboruri. Nu mai există trenuri. Drumurile către ieşirea din oraş au fost blocate, iar acum suntem cu toţii în aşteptare. Telefoanele şi internetul au încetat de mult să mai funcţioneze. Robinetele sunt uscate şi, rând pe rând, oraşele îşi pierd energia. Curând, întreaga lume se va cufunda în întuneric.

Dar acum suntem încă în viaţă. Poate chiar mai în viaţă decât am fost vreodată. Tu dormi în camera de alături….

Reclame

9 gânduri despre “Prima pagină (6)

  1. Foarte bună ideea rubricii, cel puţin pe mine mă ajută să îmi formez o idee despre cărţi înainte de a mă apuca să le citesc.

  2. Am citit „Eve”,si primul,si al doilea volum.Sunt superbe cartile,sunt printre preferatele mele si chiar vi le recomand.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s