Recenzie „Spintecătorul” de L. J. Smith

Recenzie:

În volumul cu numărul 4 al seriei Jurnalele lui Ştefan, Ştefan se află într-un mic orăşel aflat în aproprierea Londrei, acolo unde duce o viaţă liniştită ca lucrător la o fermă. Într-o zi Ştefan pleacă la Londra împreună cu şeful său, însă în tren acesta citeşte într-un ziar despre oribilele crime care au loc în oraş, dar şi despre contele Damon de Sangue. În acel moment Ştefan îşi dă seama că şi fratele său, Damon, se află în Londra şi se hotăreşte să îi facă o vizită, principalul motiv fiind acela că Ştefan îl crede vinovat pe Damon pentru crimele comise.

Ajuns în Londra, Ştefan începe să facă investigaţii cu privirea la crime, el începând să îşi  petreacă timpul într-un bar aflat în aproprierea locului în care s-au petrecut cele mai multe crime. Acolo el o întâlneşte pe Violet. După ce îi pune câteva întrebări, Violet îl crede pe Ştefan un poliţist şi îi lasă un mesaj în care îi spune că sora ei a dispărut. Ştefan crede că sora lui Violet a fost deja omorâtă sau oricum nu mai are mult timp de trăit dar cu toate acestea el îi dă lui Violet speranţe spunându-i că sora ei este încă în viaţă şi că o vor găsi. Astfel cel doi se împrietenesc şi încep să petreacă timpul împreună.tumblr_mj7q02N6k81r505b5o3_250-tile

În căutarea lui, Ştefan îl găseşte pe fratele său, iar în acelaşi timp o găseşte şi pe sora lui Violet. Însă într-o noapte în timp ce se aflau la o petrecere Violet este atacată şi transformată în vampir. Ştefand îşi bănuieşte fratele pentru acest lucru, însă atunci când îl confruntă, Damon nici măcar nu ştie despre ce este vorba.

Ştefan o ia pe Violet şi o duce la ferma unde lucra el, spunându-le tuturor că ea este o verişoară. Violet înţelege ce se petrece cu ea, dar refuză să se hrănească cu sânge şi prin urmare refuză să se transforme în vampir.

În final Ştefan şi Violet sunt atacaţi, cel care îi atacă obligând-o pe Violet să se hrănescă. Astfel în final Violet devine vampir. În peisaj îşi fac din nou apariţia Damon şi sora lui Violet, iar cei doi împreună cu Stefan sunt nevoiţi să facă echipă împotriva celui vrea să îi omoare pe fraţii Salvatore.

Părerea mea despre carte

Păi să vedem… cartea a fost destul de drăguţă. A avut şi acţiune, însă nu foarte multă sau cel puţin nu pentru mine. Personajele au rămas aşa cum le ştiam eu… Damon băiatul rău, Ştefan cel care vrea să ajute pe toată lumea.

Alte date despre carte

Având la bază serialul de televiziune de mare succes inspirat de seria de romane semnate de L.J. Smith, Jurnalele lui Stefan dezvăluie adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în realitate între Stefan, Damon şi Katherine… şi cum a debutat triunghiul amoros din Jurnalele vampirilor. Suntem în anul 1888, şi aerul Londrei e încărcat de mirosul sângelui. Stefan Salvatore crede că va putea să scape de trecutul violent, stabilindu-se într-o paşnică regiune rurală din Anglia, dar când un criminal atroce care-şi spune Jack Spintecătorul iese la iveală, Stefan începe să se teamă că întunericul îl va urmări veşnic. Pornind pe urma ucigaşului, Stefan se aşteaptă la tot ce poate fi mai rău: şi anume că autorul crimelor este un vampir. Cu cât află mai multe, cu atât devine mai sigur de faptul că asasinul este cineva apropiat lui… şi că nu va putea niciodată să fugă îndeajuns de departe de trecutul care-l bântuie.

Traducere: Adrian Deliu
ISBN: 978-973-102-486-8
Nr pagini: 288
Format: 10,5 x 17,5 cm
Aparitie: 2012

Comandă:

Leda

Libris

Notă:

images-horz

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s