Iron Man

Am o lista cu 63 de filme pe care le-am văzut anul trecut, şi mi-am pus în cap să le fac la toate recenzii aici pe blog, doar că o să le iau exact în aceeaşi ordine în care sunt pe aceea listă.

Primul film pe lista mea este “Iron Man”. Sunt sigură că aţi auzit de el sau daca nu aţi auzit de filmul Iron Man, cred că aţi auzit de supereroul Iron Man, interpretat de Robert Downey Jr.

În primul film din seria Iron Man, facem cunoştinţă cu Tony Stark, un multimiliardar, geniu, playboy şi filantrop (aşa cu se descrie el în alt film).

În acest prim film, Tony Stark trebuie să plece în Afghanistan pentru a le prezenta solaţilor de acolo noua generaţie de arme produse de compania lui: “Stark Enterprises”. Ajuns în Afghanistan, Tony este atacat şi răpit de terorişti. În timpul atacului lui Tony îi intră în corp un şrapnel care este foarte aproape de inimă. Pentru a-l salva, Yinsen, un alt ostatic  îi implantează în piep un magnet care funcţionează cu o baterie de maşină. Când îşi revine după “operaţie” Tony află că cei care l-au răpit vor ca el să le construiască o rachetă Jericho, o armă cu care teroriştii ar câştiga războiul.

În loc să le facă arma, Tony îşi face un mini Arc-Reactor (în film ne este explicat faptul că Tony mai are un arc-reactor mai mare, la el acasă) care să îl ţină în viaţă fără să mai aibă nevoie de bateria de la maşină, apoi folosinduse de mintea lui genială, face un robot cu ajutorul căruia să poată scăpa. Astfel Tony construieşte robotul minune care îl ajută să scape de terorişti.

Întors înapoi la civilizaţie Tony îşi dă seama că din cauza armelor lui mii de oameni îşi pierd viaţa, aşa că în cadrul unei conferinţe de presă, anunţă faptul că Stark Enterprises nu va mai produce arme. Toţi îşi pierd minţile din cauza anunţului făcut de Tony, iar Obadiah (fost prieten al tatălui lui Tony, şi partenerul în afaceri al lui Tony) încearcă să îl facă să renunţe la această idee. Cu toate acestea Tony nu renunţă la ideea lui.

Între timp el îi arată lui Pepper Potts (asistenta lui) arc-reactorul care îl mai ţine în viaţă, dar îi şi dezvăluie motivul pentru care nu mai vrea să facă arme. În schimb Tony se apucă să îşi construiască o nouă armură, doar că mai bună şi mult mai îmbunătăţită. După ce o construieşte (şi după ce învaţă să o controleze) Tony pleacă în Afghanistan unde are “grijă” de cei care îl luaseră ostatic.

Întors din Afghanistan Tony plecă la o petrecere care îi purta numele, dar la care nu a fost invitat. Acolo Tony află faptul că Obadiah l-a tras pe sfoară. A doua zi el o trimite pe Pepper la sediul companiei pentru a lua ceva din calculatorul lui Obadiah, iar Pepper află că Obadiah a fost cel care i-a pus pe terorişti să îl răpească pe Tony.

Între timp îşi face apariţia şi Agentul Phil Coulson de la S.H.I.E.L.D care are misiunea de a investiga metodele prin care Tony a scăpat din Afghanistan.

Ca în orice film de acţiune avem şi o luptă finală, din care iese câştigător personajul principal. La finalul filmului avem parte de încă o conferinţă de presă în care Tony este întrebat despre omul în armură care a luat parte la bătălia anterioară. Însă în loc să spuă o minciună, Tony le spune tuturor că aceea persoană este el, acest lucru stârnind o grămadă de întrebări.

Filmul este foarte frumos, iar atât acţiunea cât şi Robert Downey Jr te fac să urmăreşti fiecare minut din film.

Trailer:

Distributie:

Robert Downey Jr. – Tony Stark/Iron Man

Gwyneth Paltrow – Virginia ‘Pepper’ Potts

Jeff Bridges – Obadiah Stane / Iron Monger

Terrence Howard – Jim Rhodes

Clark Gregg – Agentul S.H.I.E.L.D. Phil Coulson

Shaun Toub – Yinsen

Faran Tahir – Raza

Mai multe imagini:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Asta a fost pentru azi la capitolul filme. Sunt hotarata ca pana la vacanta din aprilie sa postez in fiecare saptamana rececenzia unui film, urmand ca in vacanta sa postez recenzii la filme cam de doua ori pe saptamana.

Urmeaza: Iron Man 2!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s