Recenzie „Eve” de Anna Carey

Recenzie:

  Anna Carey are un talent nemaipomenit în a scrie cărţi, iar primul volum din seria „Eve” este pur şi simplu şi de-a dreptul superb. După ce am terminat de citit cartea, am rămas fără cuvinte deoarece nu mă aşteptam la acest sfârşit şi mă ataşasem foarte mult de personaje.

În carte este vorba despre o fată pe nume Eve, care a trăit aproape toată viaţa ei într-o şcoală pentru fete, acolo unde ele erau educate foarte strict şi unde mereu li se amintea faptul că bărbaţii sunt nişte fiinţe rele care îşi doresc doar să profite de ele. Însă după ce află adevărul despre viitorul fetelor, Eve fuge de la şcoală la scurt timp după ce o altă fată fugise.

Eve ajunge în sălbăticie unde, după câteva zile se reîntâlneşte cu Arden, fata care fugise înaintea lui Eve. Cele două îşi continuă împreună călătoria, pana când dau de Caleb. Un băiat în care iniţial niciuna dintre fete nu are încredere. Însă după ce Arden se îmbolnăveşte, Caleb le duce pe cele doua la adăpost.

Cu cât trece mai mult timp Eve începe să se ataşeze de Caleb dar şi de unii dintre băieţi, începând chiar să aibă încredere în ei. Însă într-o seara ea se ceartă cu Caleb, apoi are o problemă cu Leif, din cauza căreia Caleb pleacă iar Eve şi Arden sunt denunţate oamenilor regelui.

Cele două reuşesc să scape împreună cu o altă fugara doar că oamenii regelui le găsesc din nou, iar Arden şi Eve sunt nevoite să se despartă. Pe drumul său în singurătate Eve se reîntâlneşte cu Caleb, căruia îi povesteşte tot ce i se întâmplase.

Cei doi continuă împreună drumul spre Califia, doar că atunci când ajung acolo Eve are parte de cea mai proastă veste posibilă.

Am spus deja faptul că această carte are un final care te lasă cu ochii în soare şi care te face să fierbi în suc propriu până la următorul volum.

Despre carte:

În ultima noapte petrecută în şcoala de fete unde este elevă, Eve descoperă ceea ce se întâmplă în realitate cu absolventele – şi soarta cumplită care le aşteaptă.

Evadând din singurul cămin pe care îl cunoscuse vreodată, ea porneşte într-o călătorie lungă, presărată cu piedici înşelătoare, în căutarea unui loc în care să poată supravieţui. Pe drum îl întâlneşte pe Caleb, un băiat rebel şi dur, care trăieşte în sălbăticie. Separată de bărbaţi întreaga viaţă, Eve fusese învăţată să se teamă de aceştia, dar Caleb îi câştigă treptat încrederea… şi inima. Când soldaţii încep să îi vâneze, Eve trebuie să aleagă între adevărata dragoste şi propria ei viaţă.

Anna Carey a studiat literatura şi scrierea creativă la Universitatea New York şi deţine un Master de la Brooklyn College. În prezent locuieşte în Los Angeles.

Traducere din limba engleză de: Alexandru Sasu şi Shauki Al-Gareeb (care au facut o treaba extraordinara in traducerea cartii)
Nr pagini: 288
Format: 13 x 20 cm
Aparitie: 2011

Comanda:

Leda

Libris

Nota:

5brassmonkeys3

Anunțuri

12 gânduri despre “Recenzie „Eve” de Anna Carey

  1. ai dreptate!autoarea e geniala!si subiectul este mult mai nou…unic!eu sper ca pana la final sa ramana cu caleb:X:X:X:X
    abia astept continuarea!;)

  2. Este una dintre cartile mele favorite, ca de altfel toate cartile ce prezinta subiectul lumii distopice. Acum ca a aparut si al doilea volum, vom afla afla ce se petrece in continuare cu eroii Eve si Caleb.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s