Recenzie „Naluca si Naucul” de Stacey Kade

Recenzie:

De mult nu am mai ras la o carte asa cum am ras la „Naluca si Naucul”. Cartea asta e pur si simplu geniala!

Alona, regina balului are parte de un accident, in urma careia moare, si devine o fantoma. La nici o saptamana dupa ce  moare, afla ca defapt nimeni nu o suporta, si ca tuturor le este mai bine fara ea. In cautarea ei de a gasi o persoana care poate sa o vada si sa o  auda, ea da de Will. Alona incepe si il inebuneste pe Will cu intrebarile ei, asta pana cand Will accepta sa ii dea toate raspunsurile de care are ea nevoie. Dar in incercarea de a-l scapa pe Will de niste spirite, Alona devine spiritul calauza al lui Killian.

Pana la urma cei doi incep sa se inteleaga (poate prea bine pana la sfarsit), iar Alona il ajuta pe Will atunci cand prietena lui cea nebuna incearca sa contacteze un spirit.

Cel mai mult la cartea asta m-au amuzat dialogurile dintre Will si Alona, care au fost fara dar sau poate, cele mai amuzante,dar si toate situatiile in care a intrat Will.

Deci in final cartea este foarte frumoasa, si este o lectura foarte usoara. Eu una adorand cartea inca de cand au anuntat cei de la Leda ca o vor publica.

Despre carte:

Năluca

Nu e vina mea că m-am născut frumoasă, cu păr blond şi mătăsos şi un simţ ascuţit a ceea ce lumea NU trebuie să poarte. Şi totuşi, viaţa mea nu e perfectă, mai ales de când am murit. Călcată de autobuzul şcolii plin cu tocilari ─ să existe oare o soartă mai oribilă? Se pare că da… mă fac nevăzută, făptura mea dispare şi reapare, fără să o pot controla. Şi, peste toate, singura persoană care poate să mă vadă sau să mă audă este Will Killian, un ratat şi un fraier TOTAL, iar el refuză să mă ajute!
Trebuie să capăt control asupra vieţii mele de după moarte, şi asta repede, înainte să dispar pentru totdeauna. Dacă l-aş putea convinge pe Will să vorbească cu mine, aş avea o şansă. Dar asta înseamnă să-i încredinţez secretele mele… iar eu nu mă încred în nimeni, viu sau mort!

Năucul

Mama crede să mi-am pierdut minţile.  Psihiatrul meu vrea să mă închidă într-un ospiciu.  Practic, viaţa mea e tare naşpa. Şi asta a fost înainte ca Regina Balului să înceapă să mă bântuie.  Alona Dare a fost o adevărată pacoste când era vie; moartă, e şi mai rău.

Mda, eu pot să văd, să aud şi să ating fantomele. Acum, când mai am doar câteva săptămâni de şcoală, tot ce vreau e să termin cu bine liceul şi să plec de aici.  Dar cu o majoretă moartă care nu vrea să mă slăbească deloc, şi o nouă fantomă violentă care mă vrea mort… am încurcat-o.

Alona şi cu mine am putea să ne ajutăm reciproc… asta dacă am încerca să nu ne mai urâm atât de tare.Da, vezi să nu!

Traducere din limba engleză de: Sorin Petrescu
ISBN: 978-973-102-432-5
Nr pagini: 288
Format: 13 x 20 cm
Aparitie: 2012

 

Comanda:

Leda

Libris

Nota: 5/5

Reclame

14 gânduri despre “Recenzie „Naluca si Naucul” de Stacey Kade

  1. Am citit numai recenzii „dragute” despre aceasta carte si ma face sa mi-o doresc intr-un viitor apropiat. Cred ca merita sa fie citita intr-o vacanta, pentru a avea o pofta si mai mare de viata, dar si o atentie sporita la … autobuze… :))

  2. Multumesc pentru lamurire, la inceput nu am stiut, dupa care am banuit ca acesta era motivul pentru care comentariile erau in asteptare.

  3. Este o recenzie interesanta si la obiect pentru o carte care cred ca este amuzanta si placuta la citire.Stiu ca este o trilogie, astfel incat cu siguranta vom afla multe in continuare despre acest „cuplu” neobisnuit format din Will si Alona…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s