Recenzie „Sacrificiul Final” de Richelle Mead

Recenzie:

In aceasta ultima carte,Rose este inchisa in continuare si acuzata de asasinarea reginei Tatiana.Insa Lissa,Christian,Abe,Eddie ,Dimitri ,Adrian, Mihail si Sidney,nu au de cand sa o lase sa stea prea mult la “racoare”,deoarece o ajuta sa evadeze.
Dupa o evadare ca in filme,ea pleaca impreuna cu Dimitri si Sydney „intr-un loc sigur”,doar ca pe Rose o macina ideea ca Lissa s-ar putea sa mai aiba un frate sau o sora asa ca pleaca pentru  a-l cauta pe ultimul membru al familiei Dragomir. Sydney cauta prin fisierele Alchimistilor si afla ca tatal Lissei,deschisese un cont intr-o banca,la care avea acces doar Sonya Karp.Dimitri se foloseste de statutul lui printre strigoi,si cu ajutorul unor telefoane afla si locatia in care o pot gasi pe Sonya.
Cei trei pleaca in cautarea Sonyei,iar cand ajung la casa ei,acolo isi fac aparitia si fratii Dashkov,Victor si Robert.Robert o transforma pe Sonya innapoi in moroi,apoi afla de la ea toate informatiile de care au nevoie.In tot acest timp Lissa fiind la Curte,participa la testele pentru a devenii viitoarea regina a moroilor.
Sonya ii conduce la sora Lissei,care surprinzator nu este nimeni alta decat Jill(aka Ispita-dupa porecla pusa de Adrian).Cu chiu cu vai,Rose o convinge pe mama lui Jill sa o lase pe aceasta(pe Jill) sa mearga la curte cu ea si cu Dimitri.Dupa ce se linistesc apele la casa familiei Mastrano,casa e „invadata” de gardienii de la Curte,care au venit dupa Rose si Dimitri.
Cei doi reusesc sa fuga,dar le lasa acolo pe Sydney,Jill si Sonya.Dupa ce fug cei doi,Sonya ia legatura cu Rose,si o anunta ca Victor si Robert au rapit-o pe Jill in timpul haosului provocat de gardieni la casa familiei Mastrano.
Dimitri,Rose si Sonya pleaca in cautarea lui Jill,iar cand o gasesc,Rose incepe o lupta cu Victor.O lupta din care Victor nu mai iese.Dupa ce Rose se invinuieste de moartea lui Victor,ea si Dimitri recunosc unul fata de celalalt ca inca se mai iubesc.
Dupa acest episod,toti cei 4 pleaca la Curte,acolo unde ajutati de Mihail,Adrian si Sonya,Rose cu Dimitri si Jill,intra la Curte fara sa ridice suspiciuni asupra lor.
Cei 3 isi fac aparitia la adunarea Consiliului,acolo unde ultimii candidati la tron trebuiau sa isi spuna propriile discursui(si unde toata lumea a luat-o razna cand s-a aflat ca Lissa nu are dreptul la vot).Rose(impreuna-in mod surprinzator-cu Daniella)le-o prezinta tuturor pe Jill ca fiind fiica nelegitima a tatalui Lissei,si prin urmare sora vitrega a Lissei.Pe langa Jill,Rose le spune tuturor ca adevaratul asasin al Tatianei este…Tasha Ozera-matusa lui Christian.Pe toti cei din sala ii surprinde vestea,iar reactia Tasha o tradeaza.(Las surpriza ce se intampla mai departe).
In final Lissa isi primeste dreptul de vot,devenind regina,iar Rose are parte de finalul ei fericit alaturi de Dimitri.
Despre carte:

Ultimul episod cutremurator de la Academia Sf. Vladimir.

Zarurile au fost aruncate.

Crima. Dragoste. Gelozie. Si sacrificiu final.

Regina a murit si lumea Moroilor nu va mai fi niciodata la fel. Pe Rose, victima unei inscenari, o asteapta o executie nedreapta – se pare ca  nici chiar Dimitri nu o va mai putea salva acum… Iar Lissa este implicata intr-o lupta pe viata si pe moarte pentru tronul regal.

Fetele se vad nevoite sa se bazeze pe dusmani si sa-i puna sub semnul intrebarii pe cei in care aveau incredere…

Dar daca singura solutie ar fi de fapt sa jertfeasca ceea ce este mai important pentru ele? Sa se sacrifice una pe alta.

Format: 13 x 20 cm
Autor: Richelle Mead
Traducere: Adrian Deliu
ISBN: 978-973-102-310-6
Editura: LEDA
Aparitie: 2011
Numar pagini: 576

 

Comanda:
O ultima nota ar fi aceea ca inca nu pot sa cred ca s-a terminat.Vreau sa spun chiar s-a terminat!Academia Vampirilor a fost si va ramane pe primul loc in topul cartilor mele preferate,mult timp de acum incolo.
Si sincer abia astept sa citesc Bloodlines sa vad ce se intampla mai departe cu Adrian (<3),Sydney,Jill,Eddie si toti ceilalti. 
Nota:5/5
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s